Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 oktober, 2023 - 12:42Uppdaterad: fredag, 6 oktober, 2023 - 18:02

Postens vd Henrik Lundberg får gå

Åland Posts vd Henrik Lundberg avsattes i dag, fredag, med omedelbar verkan av bolagets styrelse.

Daniela Johansson, vice ordförande för postens styrelse motiverar beslutet med att man är i ett skede just nu där man behöver se över verksamheten och återuppbygga förtroende hos kunder, allmänhet och medarbetare. 

– Beslutet med att avsätta Henrik Lundberg har ingenting med hovrättens dom att göra. Det är att vi från företagets och styrelses perspektiv vill ha en nystart i bolaget, säger Daniela Johansson. 

Hon vill inte uttala sig något särskilt gällande hovrättens dom, men pekar på att bolaget alltid har ansvar för sina anställda och de affärer man bedriver. 

Dan E Eriksson, postens tidigare styrelseordförande och Daniela Johansson, postens vice styrelseordförande har närvarat vid möten som de blivit kallade till av ägarna, landskapsregeringen. Hon vill själv inte kommentera mötenas innehåll närmare utan hänvisar till landskapet. 

– Vi ville ha en förklaring från postens sida kring hur man såg på domen, eftermälet och hur man själv bedömde att man agerat under den tiden som varit, säger Veronica Thörnroos (C), lantråd om mötet. 

På måndag har styrelsen kallat till extra bolagsstämma. Henrik Lundbergs avgångsvederlag motsvarar en årslön och landar på lite över 169.000 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »